НЕ ИДИТЕ У ЦЕНТРЕ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ПО МАТЕРИЈАЛНУ ИЛИ БИЛО КОЈУ ДРУГУ ПОМОЋ УКОЛИКО НЕ ЖЕЛИТЕ ДА ВАС ТИПУЈУ

ЦЗСР широм Србије имају своје агенде по којима владају, да би уопште знали за неку рањиву категорију, они најпре морају дадођу до сазнања да је неко угрожен, да је неко сам, да нема ничији подршку или помоћ и да је као такав “лака мета”.

“Типовани” или “пикирани” људи су они наивни који су отишли да куцају на њихова врата, једном убележени, они постају “корисници” на њиховој евиденцији, све са подацима о томе шта немају и кога немају јасно је да те беспомоћне особе о којима радници центра знају где су слаби и рањиви постају људи у шаци наказног система.

Овај моменат је битан, јер труо систем и послушници у њему, тачно знају шта могу да раде са онима који немају ништа, ни заштиту, нити иког свог а ни финансија како би платили неког да се бори за њихова права или права њиховог потомства ако га у међувремену роде/донесу на свет.

Пикирањем или типовањем те рањиве особе, аутоматски се типују и његови потомци уколико живе (а по природи ствари живе) у исто тако тешким условима и без подршке, новца, хране итд.

Отварањем врата центра и тражењем било какве материјалне помоћи од њих, отварате себи врата пакла, јер вас имају у евиденцији, такве рањиве. Узимајући све податке од вас имају вас у шаци.

Данас идете ви њима на врата а сутра ће они код вас, без најаве у пратњи апарата државне принуде – полиције.

Центри по Србији не раде у најбољем интересу ни корисника ни деце, они ”само раде свој посао” а то који им је посао рекла је статистика као и целокупно стање у нашем друштву и породици.

Адвокат Милина Дорић

заменик председника Покрета Живим за Србију

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *